Επικοινωνήστε μαζί μας
Address: Κλεισόβης 12, 106 77 Αθήνα
Ακολουθήστε μας

Αλληλεγγύη

Solidarisch

Αλληλεγγύη IN!

Μόνο μαζί είμαστε δυνατοί!

Χωρίς την αλληλέγγυα υποστήριξη πολυάριθμων εθελοντών, πρωτοβουλιών, συνδικαλιστικών οργανώσεων και ενώσεων, το έργο μας δεν θα ήταν εφικτό.

Σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας και της Αυστρίας πραγματοποιούνται καμπάνιες για το ελαιόλαδο, γίνονται δημόσιες παρουσιάσεις, συγκεντρώνονται παραγγελίες και οργανώνονται συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Οι ενεργοί υποστηρικτές μας !

Αλληλεγγύη OUT!

Κανείς δεν είναι μόνος του στην κρίση!

Για κάθε λίτρο ελαιολάδου που αγοράζεται, ένα ευρώ πηγαίνει σε προγράμματα αλληλεγγύης. Παρουσιάζονται εδώ

Υποστηρίζουμε την Juventa10

Η Juventa10 έχει σώσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων στη Μεσόγειο. Το ιταλικό κράτος τους απειλεί με 20 χρόνια φυλάκιση γι’ αυτό.

Η SolidariTrade λέει: η διάσωση στη θάλασσα δεν είναι έγκλημα. Για να μπορέσει η Iuventa10 να το αποδείξει αυτό στην ιταλική δικαιοσύνη, χρειάζεται χρήματα – γιατί οι καλοί δικηγόροι είναι ακριβοί.

Το νομικό κόστος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 300.000 ευρώ. Θα πρέπει επίσης να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, τη Σεβίλλη, τη Λισαβόνα και το δικαστήριο στο Τράπανι της νότιας Ιταλίας.

Κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο Άρτας

Το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο στην Άρτα είναι μία από τις αμέτρητες πρωτοβουλίες ιατρικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα που έχουν αναδειχθεί μετά την κρίση για τη διατήρηση της ιατρικής περίθαλψης. Βρίσκεται σε μια από τις πιο αδύναμες δομικά περιοχές της Ευρώπης, σε μια πόλη 40.000 κατοίκων με μεγάλη λεκάνη απορροής στην ορεινή περιοχή της Ηπείρου.
Επί του παρόντος, περίπου 40 οικογένειες χωρίς εισόδημα και 200 ασθενείς λαμβάνουν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη. Τα φάρμακα παρέχονται δωρεάν. Το κοινωνικό ιατρείο οργανώνει δωρεάν ιατρική περίθαλψη από 20 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και στηρίζει τους φτωχότερους με δωρεές τροφίμων.
Η μη κομματική και ανεξάρτητη εθελοντική πρωτοβουλία υπάρχει από τον Δεκέμβριο του 2014.

Αγκαλιά

Η Αγκαλιά, που ιδρύθηκε το 2009, είναι μια από τις πρώτες και ταυτόχρονα μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες βοήθειας για τους πρόσφυγες στο νησί της Λέσβου. Ιδρύθηκε από τον θρυλικό ορθόδοξο ιερέα “Παπα-Στράτη” (πατέρα Ευστράτιο Δήμου) στη μικρή πόλη Καλλονή στο κέντρο του νησιού. Η Αγκαλιά ήταν Η οργάνωση βοήθειας στο νησί, ιδιαίτερα μεταξύ 2013 και 2016. Επί σειρά ετών, χιλιάδες πρόσφυγες εφοδιάστηκαν με τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα.
Από τότε η οργάνωση βοήθειας έχει επεκτείνει το έργο της και στον τοπικό πληθυσμό – ξεκινά και χρηματοδοτεί προγράμματα στα βορειοδυτικά του νησιού, φροντίζει πολλές οικογένειες στα χωριά, φέρνει σε επαφή πρόσφυγες και νησιώτες και προωθεί έτσι την ενσωμάτωση στα χωριά. Αρχικά, ο χαρισματικός Παπα-Στράτης ήταν το πρόσωπο της Αγκαλιάς, αλλά έκτοτε υπέκυψε στον καρκίνο. Σήμερα, την οργάνωση διευθύνουν ο Δρ Γεώργιος Τυρίκος Έργας και η Κατερίνα Σελάχα.
Το 2016, η Αγκαλιά έλαβε το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Raul Wallenberg” από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Syniparxi

Η Συνύπαρξη είναι μια οργάνωση κατοίκων του νησιού της Λέσβου που στηρίζει σήμερα παιδιά και νέους πρόσφυγες που αναγκάζονται να ζουν έξω από τον καταυλισμό της Μόριας στη “ζούγκλα”, δηλαδή στους γύρω ελαιώνες και θαμνώνες, χωρίς καμία παροχή από επίσημους φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Το νερό είναι ζωή

Το ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ είναι μια εκστρατεία που απαντά στην οξεία έλλειψη νερού στο κέντρο-νότο της Κρήτης. Τα Αστερούσια Όρη εκεί αποτελούν από αρχαιοτάτων χρόνων τη δεξαμενή νερού της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της παράκτιας περιοχής και της βόρειας πεδιάδας. Πολλά χρόνια επιστημονικών ερευνών έχουν δείξει ότι η στάθμη των υπόγειων υδάτων έχει φτάσει σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Η υπερβόσκηση των ορεινών περιοχών, οι μονοκαλλιέργειες και η κλιματική αλλαγή έχουν οδηγήσει σε διάβρωση του εδάφους, ερημοποίηση και θάνατο της φυτικής ποικιλότητας. Το νερό της βροχής από το φθινόπωρο και το χειμώνα δεν εισχωρεί πλέον, αλλά απορρέει. Εάν η στάθμη συνεχίσει να πέφτει, υπάρχει κίνδυνος να εισχωρήσει θαλασσινό νερό στις σπηλιές, γεγονός που θα σήμαινε το τέλος όλων των δραστηριοτήτων στην περιοχή.
Η γερμανική οργάνωση MAZI e.V. έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία μαζί με τοπικές ενώσεις και συλλογικότητες για την αντιμετώπιση της υπαρξιακής απειλής για το μέλλον. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση έχουν ως στόχο να οδηγήσουν σε συλλογικά βήματα προς λύσεις που αφορούν συνειδητά την καθημερινή ζωή και τις εμπειρίες του τοπικού πληθυσμού. Πρακτικά βήματα όπως η αναδάσωση, η συλλογή και αξιοποίηση του βρόχινου νερού, η εξοικονόμηση κατανάλωσης νερού και άλλα θα συνοδεύουν το έργο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το μυρμήγκι

Το Μυρμύγκι είναι μια πρωτοβουλία γειτονιάς στην περιοχή της Κυψέλης στην Αθήνα και ιδρύθηκε το 2012. Το αυτοοργανωμένο δίκτυο αλληλεγγύης συλλέγει τρόφιμα και υλικές δωρεές και στηρίζει οικογένειες που έχουν ανάγκη στη γειτονιά. Στο μικρό σπίτι του Μυρμηγκιού προσφέρονται μαθήματα γλώσσας, νομική βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη.

Το μυρμήγκι στο facebook