Επικοινωνήστε μαζί μας
Address: Κλεισόβης 12, 106 77 Αθήνα
Ακολουθήστε μας

Ο σύλλογος

Solidarisch
- Mazi Oli -

Μαζί, γιατί ενεργούμε με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη!

Ένα ευρωπαϊκό δίκτυο αλληλεγγύης

Ένα ευρωπαϊκό δίκτυο αλληλεγγύης
Εμείς οι ίδιοι είμαστε καρπός του κινήματος αλληλεγγύης που προέκυψε κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μας γοήτευσε το κίνημα “Αγορές χωρίς μεσάζοντες”. Η ταχεία και ευρεία διάδοσή του σε όλη την Ελλάδα δημιούργησε νέους τρόπους σκέψης, τόσο στους παραγωγούς όσο και στους καταναλωτές. Εδώ βλέπουμε ελπιδοφόρες, εξασφαλιστικές για την επιβίωση προσεγγίσεις για μια αλληλέγγυα και κοινωνική οικονομία. Αυτό το άμεσο εμπόριο αξιοποιείται από πολυάριθμους νεοσύστατους κοινωνικούς συνεταιρισμούς προκειμένου να διεξάγουν το έργο τους πιο βιώσιμα και έτσι να επιβιώσουν.
Έχουμε θέσει ως στόχο να στηρίξουμε τους μικρούς συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών, ιδίως στον αγροτικό τομέα, με άμεσες εισαγωγές των προϊόντων υψηλής ποιότητας που παράγουν.
Η συλλογικότητα, η βιωσιμότητα, οι δίκαιες συνθήκες εργασίας, η προστασία της φύσης και των πόρων της, η διαφάνεια και η αλληλεγγύη είναι τα πιστεύω μας.
MAZI Oli και οι εταίροι της στην Ελλάδα και την Ευρώπη θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος ενός κινήματος για την αλληλεγγύη και την κοινωνική οικονομία.
Η ένωση MAZÍ e.V.
Η MAZÍ είναι μια πρωτοβουλία που αντιτίθεται στην “αποικιοκρατική” εκμετάλλευση των ανθρώπων και της φύσης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια από τα καπιταλιστικά κέντρα με πρακτικά έργα.
Η MAZÍ υποστηρίζει εναλλακτικές λύσεις στην εκμετάλλευση του αγροτικού πληθυσμού και στον εκτοπισμό του σε αναξιοπρεπείς συνθήκες και στην αορατότητα.
Η MAZÍ προωθεί κοινωνικά και πολιτιστικά προγράμματα στην Ελλάδα που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης του αγροτικού πληθυσμού, των προσφύγων και των περιθωριοποιημένων ανθρώπων εκεί.
Για το σκοπό αυτό, η MAZÍ δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς:

Τα κεντρικά μας γραφεία στη Βιέννη:

Gußhausstr. 14/3
1040 Βιέννη

- Mazi Oli -

Η επιτροπή

Penny Florou
Ταμίας

Η Penny είναι η ταμίας μας, υπεύθυνη για τη σωστή διαχείριση των οικονομικών μας. Παράλληλα, φροντίζει για την αποστολή και τη διαχείριση της αποθήκης. Συνοδεύει τα περίπτερά μας σε φεστιβάλ και αγορές. Της αρέσει να φροντίζει τους αγοραστές των προϊόντων μας και να οργανώνει γευσιγνωσίες.

Η Penny γεννήθηκε στην Ελλάδα και ζει στη Βιέννη εδώ και δεκαετίες. Το κύριο επάγγελμά της είναι θεραπεύτρια σιάτσου.

τηλ: 0669 12308944

https://www.sias-shiatsu.at/

Ursula Licka
Γραμματέας
Είναι η γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου. Εγγύηση ότι όλα είναι σωστά οργανωμένα. Η αρχιτέκτονας είναι παρατηρητής του κινήματος αλληλεγγύης και είχε ήδη δραστηριοποιηθεί σε διεθνή προγράμματα αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων. Είναι μέλος των Brigadistas της Νικαράγουας που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται.

Ενθουσιώδης γνώστης της δικτύωσης, διευρύνει τους κοινωνικούς κύκλους των πελατών μας. Το επίκεντρο της εθελοντικής σας εργασίας είναι η υποστήριξη των μικρών Ελλήνων αγροτών του συνεταιρισμού “Μεσσήνη Γαία”.

τηλ: 0664 1871031

Christian Wachter
Διαχείριση

Ο Christian διαχειρίζεται την επιχείρησή μας, καλύπτει τη γραφειοκρατική πλευρά και προωθεί το μάρκετινγκ. Αυτοαποκαλείται μαρξιστής και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, οικονομολόγος, συντάκτης, ειδικός νομικής πληροφορικής και υπεύθυνος προστασίας δεδομένων, πιο πρόσφατα στο συνδικαλιστικό περιβάλλον. Τώρα προτιμά να ιππεύει την ισλανδική φοράδα του, να παραδίδει μαθήματα Pilates και να ασχολείται με την αλληλεγγύη.

Giorgos Chondros
Πρόεδρος

Ο Γιώργος συντονίζει τον σύλλογο και ολόκληρο το έργο MAZÍ. Συνδέει τους αγρότες με τους ενεργούς υποστηρικτές στην Αυστρία και τη Γερμανία. Διασφαλίστε την κατάλληλη επικοινωνία μεταξύ των συνεταιρισμών, δικτυώστε μας με τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Ο Γιώργος δίνει ιδιαίτερη προσοχή στον σεβασμό των κριτηρίων ποιότητας του ελαιολάδου και των άλλων προϊόντων μας.